De zomer van Knack Weekend

Tien weken lang zoekt Knack Weekend in de Vlaamse en Waalse provincies naar plekken die de zomer interessanter kunnen maken.

Tien weken lang zoekt Knack Weekend in de Vlaamse en Waalse provincies naar plekken die de zomer interessanter kunnen maken. We vragen ‘De inwijkeling’ of ‘De inboorling’ het hemd van zijn/haar lijf over de liefde of haat-liefde voor die ene stad. We sturen een shoppingexpeditie uit die de beste adresjes oplijst. Ons culinaire team tafelt overuren in bistro’s, brasseries en gastronomische tempels. Eén chef per provincie licht voor ons het deksel van zijn potten. We halen een stads- of streeklegende uit het stof van vergetelheid. En we zoeken uit of het lokale café nog leeft: een volle werkdag aan de toog, iemand moet het doen.

Woensdag 6 juni ligt de eerste special in de winkel: een hele Knack Weekend over Oost-Vlaanderen. Met Agnes Goyvaerts, de journaliste die zich na 40 jaar Gent nog altijd een inwijkelinge voelt, maar goed aardt tussen “meesters in zelfrelativering”; met het Gentse winkelaanbod; een culinaire route door de provincie; chef Van de Meerssche; het haast vergeten toekomstvisioen van Edgar Gevaert , die vanuit Latem ijverde voor een Wereldparlement en vrede; met een art-decowandeling door Sint-Niklaas, in het spoor van Bart Plouvier; met een zalig trage boottocht op de Leie en met uren van inspiratie in jazzcafé Damberd.

De volgende weken komen achtereenvolgens: Luik (13 juni), Vlaams-Brabant en Brussel (20 juni), Henegouwen (27 juni), West-Vlaanderen (4 juli), Waals-Brabant (11 juli), Antwerpen (25 juli), Namen (1 augustus), Luxemburg (8 augustus) en Limburg (14 augustus).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content