De weg naar het Geluk

Leo Bormans vatte in zijn boek de visies van honderd geluksprofessoren uit vijftig landen samen. Geen zwevende theorieën, maar wel concrete sleutels tot het geluk.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de gelukkigste van het land? Leo Bormans, lieve lezer, of zo zou het toch moeten zijn. De hoofdredacteur van onder andere Klasse verdiepte zich namelijk in de Wereld van het Geluk en vatte in zijn boek de visies van honderd geluksprofessoren uit vijftig landen samen.

Nu het boek “Geluk. The World Book of Happiness” op de markt is, kan iedereen een graantje meepikken van het jarenlange werk van wel honderd vakspecialisten. Als u hierbij een zondvloed aan filosofische beschouwingen en zwevende theorieën verwacht, dan hebt u het mis.

Bruikbaar advies

Elke specialist levert drie concrete sleutels voor ons persoonlijk geluk en dat van familie, organisaties en samenleving. Bruikbaar advies dus, gebaseerd op recente experimenten en levenslang wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld.

Bij de voorstelling van het boek hoort een Gelukscongres dat zal plaatsvinden op 30 september in Leuven. Overdag zijn er lezingen van verschillende internationale geluksprofessoren en s’ avonds lichten ze hun inzichten over geluk nog eens toe in een talkshow met Annemie Struyf.

Bridget Jones

Naast het Gelukscongres zijn er ook speciale avonden op 15 oktober en 15 november, waar telkens veertig mensen ‘Geluk kunnen ervaren’. Staan op het programma: een driegangenmenu, verrassingen, een gelukslabo – wat dat ook moge zijn -, muziek en een interactieve ontmoeting met Leo Bormans.

Om af te sluiten deze hoopvolle boodschap van Dr. José Garcia Vega voor wie in de ‘Bridget Jones’-gevarenzone komt:

“Er zijn veel manieren, werkwijzen en ideeën die mensen helpen om gelukkiger te worden. Bovendien is aangetoond dat ze werken. Nu moeten we ze gewoon nog toegankelijk maken voor iedereen.”

Meer info op http://www.theworldbookofhappiness.com/.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content