De vrouw achter de PleezMee-app: ‘Een hokjesmentaliteit trekt me absoluut niet aan’

Sahra Marly. © Johan Jacobs

Sahra Marly (22) is grafisch vormgeefster uit Brussel en medeoprichtster van PleezMee, een nieuwe Belgische app waarmee je geschenkideeën en verlanglijstjes kunt bewaren en delen.

‘Na mijn grafische studies in Brussel ben ik een jaar naar Montreal getrokken voor een aanvullende studie als webdesigner. Om mijn blikveld te verruimen en nieuwe ideeën op te doen, maar ook om me toe te spitsen op iets dat nu heel erg leeft. Ik had er de kans om een gereputeerde opleiding te volgen, terwijl webdesign aan mijn school nog in de kinderschoenen stond.

Ik heb altijd graag op papier gewerkt, maar alleen al het feit dat je dingen kunt animeren geeft je als webdesigner oneindig veel mogelijkheden. Bovendien is het een sector die voortdurend evolueert.

PleezMee is een start-up met veel jonge en gedreven mensen. Niet het soort omgeving waar je van 9 tot 5 werkt, maar er hangt wel een prettig soort elektriciteit in de lucht. Elke dag biedt iets nieuws, vooral omdat ik veel speelruimte heb. Bij een gevestigd merk liggen de krijtlijnen vaak al vast en kan de kleinste ingreep grote gevolgen hebben, terwijl je bij een start-up vrijer bent om nieuwe dingen uit te proberen.

Bovendien vormen we echt een team dat regelmatig samenwerkt. Mensen worden algauw betrokken bij zaken die buiten hun eigen functie vallen. Dat is me op het lijf geschreven. Een werkomgeving met een hokjesmentaliteit trekt me absoluut niet aan.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content