De slimste broek ter wereld

Het I-love-IT-project wil jongeren warm maken voor technologie en wetenschap met de ontwikkeling van intelligente kledij.

Jongeren warm maken voor wetenschap en technologie is geen eenvoudige opdracht. Hogescholen, universiteiten en bedrijven bundelden hun krachten en ontwikkelden het I-love-IT-project om toekomstige studenten aan te trekken. Een van de opdrachten is het ontwerpen van een intelligent kledingstuk.

Net als in de hele IT-sector zoekt ook Telenet heel wat hooggeschoolde informatici en ook zij zetten dus hun schouders onder dit project. Donderdag kunnen 25 jongeren bij Telenet in Mechelen aan de slag met de kennis die ze opdeden tijdens de workshops van het I-love-IT-project. Ze hebben het ambitieuze idee om een intelligent kledingstuk voor digitale tv te ontwerpen. Wat de jongeren daaronder zullen verstaan is nog een raadsel, maar intelligente kledij is geen nieuw fenomeen. Het kernidee bij slimme kleren is het’opperste’ comfort voor de gebruiker. Vandaag zijn er al heel wat intelligente kledingstukken op de markt. Want kijkt u nog geen tv via uw handtas of heeft u al een bh met zonnepanelen? Zelfs een onzichtbaarheidsmantel is in de nabije toekomst geen science fiction meer.

Alle jongeren tussen 14 en 16 konden zich inschrijven samen met hun klas of vriendengroep. De groepen maken een ontwerp voor een intelligent kledingstuk, al dan niet in samenwerking met een van de deelnemende bedrijven. De winnaar wordt op 15 mei bekendgemaakt. Misschien lopen we binnenkort wel met één van de uitvindingen te pronken.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content