De prikkelende verhalen achter tattoos van vrouwen ontrafeld

© Facebook

Wat schuilt er achter die Chinese tekens, sterretjes en zelfontworpen tekeningen? Wij pikten er voor u vier straffe verhalen uit.

Via een onderzoek raakte, eerder deze maand, bekend dat in de VS meer vrouwen dan mannen tattoos hebben. Specifiek gaat het om 23 procent vrouwen tegenover 19 procent bij mannen. Interessante cijfers om vijf verhalen met inkt neer te schrijven. Tattoos achter de schermen
Een interessante leidraad voor deze prangende vraag is het boek: ‘Bodies of Subversion: A Secret History of Women And Tattoos’, geschreven door Margot Mifflin. Dit boekt vertelt het verhaal van de eerste blanke vrouw Olive Oatman die lijnen op haar kin liet tatoeëren. Niet omdat ze die tattoo mooi vond, maar wel omdat ze zo beschermd zou worden na haar dood en in de hemel zou belanden. Een tweede boek dat noemenswaardig is om te vermelden is ‘Life Under My Skin’ van Anna Mazas dat 40 portretten van getatoeëerde mensen en hun verhalen bevat.

Powerranger Het meest recente verhaal gaat over de moedige vrouw Inga Duncan Thornell, die haar beide borsten moest laten amputeren door borstkanker. Ze moest afscheid nemen van een deel van haar lichaam en de moedige Inga besloot op haar borstkas een tattoo te laten aanbrengen.

Inga plaatste een foto van haar tatoeage op het internet en deze verspreidde zich al snel via Facebook. Maar de sociaalnetwerksite was hier niet mee opgezet en oordeelde dat de regels rond naaktheid op het internet geschonden waren. Uit weerstand werd de bewuste foto al meer dan 130.000 keer gedeeld op Facebook. Facebook liet wel intussen weten dat de controversiële foto wél mag blijven staan.

56 sterretjes Het meest bekende verhaal in België is ongetwijfeld het verhaal van sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk. Na een bezoek aan een tattooshop liep het meisje naar buiten met maar liefst 56 sterretjes op haar hoofd. Nu heeft diezelfde tatoeëerder Ruslan Toumaniantz uit ‘liefde’ zijn naam vereeuwigd op het gezicht van zijn nieuwe Russische vriendin Lesya. De twee leerden mekaar kennen via een chatsite en reeds bij hun eerste ontmoeting kreeg Leysla deze tattoo op haar gezicht.

Celebverhaal
De tatoeage van Penelope Cruz is voor alsnog een mysterie. Op haar rechterenkel heeft zij de cijfers ‘883’ laten tatoeëren. Iedereen weet dat acht en drie haar geluksgetallen zijn, maar daar blijft het ook bij. Heeft het soms te maken met haar geloof in scientology? (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content