De lekkerste adressen van West-Vlaanderen
Voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je in onze kustprovincie niet per se naar een toprestaurant.Ontdek onze selectie uit de overvloed aan eethuizen en -winkels waar men de goede keuken verdedigt.
Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant. Pieter van Doveren maakte een selectie uit de overvloed aan eethuizen en -winkels waar men de goede keuken verdedigt.
De Drie Ridders (Gijverinkhove): eten wat de kok schaft.
Enoteca Del Berebene (Oostende): bomvol zuiderse smaken.
De Kruidenmolen (Klemskerke-De Haan): perfect uitgevoerde klassiekers.
’t Pakhuis (Zeebrugge): de chef weet wat goede vis is.
Kombuis (Oostende): cultrestaurant voor mosselliefhebbers.
Estaminet De Peerdevisscher (Oostduinkerke): superverse garnalen.
Oesterput (Blankenberge): eten naast de kreeftenput.
Oh (Sint-Idesbald): bij het beste van de westkust.
Chalet Westhinder (Wenduine-De Haan): genieten van de zee.
Cuines, 33 (Knokke): kosmopolitisch, contemporain en conceptueel.
Ten Bogaerde (Koksijde): eten in de oude abtswoning.
D’Afspanning (Beernem): bistro-resto in historisch gebouw.
Table d’Amis (Kortrijk): gestoeld op passie voor de keuken
Keurslager Dierendonck (Sint-Idesbald): superieur vlees.
Kortrijks Koffiehuis (Kortrijk): een begrip bij liefhebbers. p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier