De lekkerste adressen van Luxemburg

Traditionele kost in een vaak idyllisch kader. Wij proefden van onze ruigste provincie en selecteerden de beste culinaire adressen.

Denk je aan Luxemburg, dan denk je aan smakelijke vleeswaren als rookworst en wildpastei, en traditionele kost als stoofpot van de Gaume, gevulde kool, hutsepot of wild. Elke plaats van enig aanzien heeft bovendien een eigen aperitief: Maitrank in Aarlen, CentaurƩe in Marche, Hydromel in Redu, Mufly in Saint-LƩger, Zigomar in Virton. Pieter van Doveren zocht de smakelijkste adressen uit.

Le Clos des RĆ©collets: pronkstuk van Durbuy

La Table de Maxime: modieus en harmonieus

Jardins des Senteurs: Elegant en gezellig

Les Pieds dans le Plat: geliefd om zijn royale keuken Idyllisch

Auberge du Val d’Aisne: Ardense gezelligheid in een voormalige boerderij

Les 7 Fontaines d’Awenne: streekkeuken

Le Cor de Chasse: verhuisd naar kasteelboerderij

Benoit Poncelet: echte Ardennais

La Ferme de la VallƩe: zelfgedraaid ijs en lokale specialiteiten

La Ferme Houard: brasserie, gastenkamers en streekproducten

Les Chocolats d’Edouard: bekroonde chocolatier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content