De legendarische Mini Moke van Brigitte Bardot onder de hamer

Het beroemde strandwagetje van de actrice zal in Brussel geveild worden.

Het Franse veilinghuis Millon brengt de Mini Moke van Brigitte Bardot onder de hamer in Brussel. Let wel; het betreft hier niet haar minirokje, maar wel het strandwagentje waarmee ze destijds naar Saint-Tropez reed.

Millon is het Franse veilinghuis dat eerder dit jaar een bijhuis opende op de Grote Zavel in Brussel. Het venduhuis verrast nu met een veilingcyclus, van 24 mei tot 3 juni, rond het thema “L’homme et son univers”. Het gaat om een reeks van zes veilingen van meer dan 1000 loten rond de thema’s: de jacht, de mode, vintage accessoires, wijn, sigaren, strips, speelgoed en erotiek. Nu werd bekend dat in deze veilingcyclus ook vintage wagens zullen worden verkocht, waaronder de legendarische Mini Moke van Brigitte Bardot. De opbrengst van de veiling gaat naar de Brigitte Bardot Stichting, die opkomt voor dierenrechten.

De Mini Moke werd van 1964 tot 1968 geproduceerd in Engeland en nadien ook een tijdje in Portugal en Australië. De productie stopte in 1993. De Mini Moke werd gebaseerd op de beroemde Mini en was een creatie van de British Motor Company. De Moke werd vooral als strandwagen populair, nadat ook Brigitte Bardot er een van had aangeschaft. Dit illustere exemplaar is goed voor een schattingsprijs van 10.000 à 15.000 euro.

Piet Swimberghe

De Mini Moke van Bardot wordt afgehamerd op maandag 28 mei.
Meer info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content