De Invasie lanceert ‘No Mobile Blindness’

Het project wordt gelanceerd tijdens Design September in Brussel.

Vanaf 5 september vindt in Brussel Design September plaats. De Invasie zal aanwezig zijn met enkele prachtige aandachtstrekkers.
Zo zullen Strijders Heidewinne, Vanessa Aerts, Lara Frankl, Danielle Vroemen, Titi + The German Kid, Lore Van Keer, SMJD en Staen hun mooiste juwelen voorstellen die op maat gemaakt werden voor het evenement.

No Mobile Blindness

Tegelijk wordt ook meteen ‘No Mobile Blindness’ gelanceerd, een reactie op de mobiele cultuur. Bert en Heide van De Invasie leggen uit wat het nieuwe project concreet inhoudt.

“Ik betrap mezelf er soms op dat ik veel met mijn iPhone bezig ben,” zegt Robot Heide, die het eerste project van De Invasie dit programmatiejaar cureert. “Daar willen we een antwoord op geven. We probeerden het eerst zelf uit: toen we de richting voor 2013/2014 uitstippelden gingen we uit eten. Een hele nacht zonder smart phones. Het was één van de meest inspirerende momenten die de robots van De Invasie samen hadden.”

De Invasie staat voor straf jong talent en ontstond met als doel jonge ontwerpers een platform te geven. Dat platform is er nu maar sterk talent is nog geen vanzelfsprekendheid geworden.

“We willen dat de mensen dagelijks kijken naar wat voor schoons er ontworpen wordt. Niet alleen door snel op vind-ik-leuk te klikken, maar ook door het te dragen, tentoonstellingen te bezoeken en het werk van jonge ontwerpers te kopen,” zegt Robot Bert. “Dat sterk werk van eigen bodem blijft inspirerend. Dat zien we elke keer weer op onze evenementen. Maar we willen dat mensen dagelijks rond zich kijken, hun hoofd opheffen en verbaasd zijn over het schoons dat ze zien. De vijf robots van De Invasie halen hier hun kracht uit om de vrijwilligersorganisatie die De Invasie is te blijven vooruitduwen.”

De Invasie zal een jaar lang werken rond de campagne. Zo zullen er een reeks bijeenkomsten georganiseerd worden, waarbij jonge ontwerpers aan tafel gaan met specialisten die hen iets bij kunnen brengen. Verder wordt er ook opnieuw naar het buitenland getrokken, onder meer Riga en Milaan staan al op het programma. (RDM)
De Invasie is tijdens Designer September te gast bij Joya Brussels in Dansaertstraat 175 (1000 Brussel) van 05 tot 30 september 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content