‘Dat kan je niet, want je bent een meisje!’ (Video)

© Always

Een nieuwe campagne van Always toont aan dat meisjes zich nog steeds geremd voelen door wat de maatschappij van hen verwacht.

“Meisjes durven niet” en “meisjes zijn niet sterk” lijken beperkende uitdrukkingen uit een ander tijdperk, maar een nieuw maatschappelijk onderzoek van Always toont aan dat veel meisjes zich nog achter deze woorden kunnen scharen. Cijfers van de meest recente Always Confidence & Puberty Survey (uitgevoerd op 1800 Amerikanen) geven inderdaad aan dat 72% van de deelnemende meisjes zich vandaag geremd voelt door wat de maatschappij van vrouwen verwacht. De perfecte aanleiding voor Always om een vervolg te breien aan hun krachtige #zoalseenmeisje-campagne van vorig jaar, die van start gaat met een nieuw filmpje waarvoor ze in zee zijn gegaan met bekroond documentairemaakster Lauren Greenfield.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het nieuwe filmpje benadrukt hoe maatschappelijke verwachtingen het zelfvertrouwen van meisjes sterk beïnvloeden, vooral bij het begin van de puberteit. Aan meisjes en vrouwen van uiteenlopende leeftijd en achtergrond werd gevraagd of hun ooit werd gezegd iets al dan niet te doen omdat ze een meisje zijn.

Naast een nieuw filmpje gaat nu ook de volgende fase van het #ZoalsEenMeisje programma in: het creëren van het wereldwijde Always-leerprogramma over zelfvertrouwen, dat miljoenen meisjes over de hele wereld zal helpen hun zelfvertrouwen te vergroten. Dit nieuwe programma steunt op het meest recente onderzoek over het opbouwen van zelfvertrouwen en werd ontwikkeld door Always en bekende opvoedingsexperts. Het programma wil jaarlijks tot 20 miljoen meisjes bereiken in 65 regio’s.

Always zal deze campagne niet alleen trekken: ze krijgen hulp van TED, de beroemde non-profitorganisatie. “In het teken van de TED-missie, het delen van waardevolle ideeën, werken we samen met de Always #ZoalsEenMeisje-campagne om jonge meisjes te bereiken in een belangrijk stadium van hun leven”, vertelt Stephanie Lo, TED-Ed Programs Director bij TED. “We zijn erg blij om te kunnen werken aan de ontwikkeling van inspirerende opvoedingsideeën om meisjes wereldwijd te helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen tijdens de puberteit en later.”

Always nodigt alle meisjes en vrouwen uit om deel te nemen aan de beweging om beperkingen in te dijken en met trots te tonen dat ze niet te stoppen zijn #ZoalsEenMeisje. Maak een foto of een filmpje of stuur een boodschap met de hashtag #ZoalsEenMeisje om je standpunt kenbaar te maken en jonge meisjes overal ter wereld te laten inzien dat zij alles aankunnen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content