Dalai lama: ‘Vrouwelijke dalai lama moet mooi gezicht hebben’

© Reuters

In een interview met de BBC heeft de dalai lama zich op een nogal vreemde manier uitgelaten over het zogenaamde “nut” van vrouwen, zo merkte Jezebel op.

In onderstaande video kan je zien hoe de journalist op een gegeven moment aan de geestelijke leider vraagt of er een 15e reïncarnatie van de dalai lama zal komen en zoja; of die dan ook vrouwelijk kan zijn.

Tenzin Gyatso (zijn geboortenaam) zag geen graten in een vrouwelijke dalai lama. “Een vrouw is biologisch gezien meer geschikt om affectie en medeleven te tonen”, vond hij. “Ik vind dat we in de woelige wereld van vandaag vrouwen belangrijkere rollen moeten toebedelen.”

Maar dan voegde de geestelijke er nog aan toe dat deze vrouwelijke dalai lama wel “een heel mooi gezicht moet hebben”. “Anders is het zinloos.”

Het moet geschreven dat de man wel een bijzonder brede grijns op zijn gezicht had en er een lachje aan zijn keel ontsnapte toen hij dit meedeelde. Bovendien heeft hij de opmerking al een paar keer eerder gemaakt, waardoor het lijkt alsof dit zijn (toegegeven: bijzonder Dalai Lame) standaardgrap is voor een vraag die hij ondertussen echt wel is beu gehoord.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content