Dag van de Trage Weg verwacht minstens 25.000 deelnemers

© ImageGlobe

Met 180 activiteiten in heel Vlaanderen ijvert de tiende editie van Dag van de Trage Weg zaterdag en zondag voor meer en betere paden en wegjes voor fietsers, voetgangers en ruiters. Vanwege de mooie weersverwachtingen mikt de organisatie op vijfduizend à tienduizend deelnemers meer dan vorig jaar, toen het er 20.000 waren.

Het hele weekend zijn er activiteiten, gaande van tochten over culturele of educatieve activiteiten tot feestjes en spelletjes. Ook in steden als Gent, Genk en Brussel vinden er activiteiten plaats. Voor de tiende editie kunnen er vijf weekendjes gewonnen worden in een bed and breakfast.

In een persbericht zegt de organisatie dat we onvoldoende stilstaan bij het belang van trage wegen, wegen die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer. Zo verdwijnen er elk jaar nog kilometers van deze baantjes omdat ze niet onderhouden, ingenomen of afgeschaft worden. De organisatie benadrukt de vele functies die ze vervullen: ze worden niet alleen gebruikt om veilig naar school of werk te gaan, maar hebben vaak ook een ecologische of cultuurhistorische waarde.

Het volledige programma van de Dag van de Trage Weg staat op www.dagvandetrageweg.be. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content