Creatieve Antwerpse pop-up Contrair sleept je het voorjaar door

© Contrair

Contrair is de zoveelste trendy toevoeging aan het Antwerpse Eilandje en vormt dit voorjaar de hotspot voor liefhebbers van film, muziek, kunst en design.

In maart begint het steevast te kriebelen om ’s avonds weer eens buiten te komen – een mens kan immers maar zoveel cocoonen-, maar we missen de spontaniteit van de zomer, wanneer er elke dag wel nieuwe concepten, verrassingsconcerten en interessante happenings lijken op te duiken. Contrair, de nieuwe Antwerpse pop-up voor creatievelingen helpt je deze tussenperiode te overbruggen. Gelegen in de vroegere bedrijfsgebouwen van nv Necap, naast het Red Star Line Museum, belooft Contrair een veelbelovende tijdelijke hangout van 1500 m2 voor kunstenaars, nachtraven en creatievelingen. Je kan er terecht voor foodtruckavonden, films, concerten, exposities, workshops en uiteraard is er ook een bar aan verbonden. Het interieur werd verzorgd door de Antwerpse meubelmaakster Nathalie Teugels, Nachtcollectief en Lennert Van Uffelen.

Oprichters Yves Massignani (DJ Hush Hefner) en Thomas Van Praag, van vzw Tegendraads (eveneens mede-oprichters van het Antwerpse partylabel Kleinhouse) willen verschillende artistieke disciplines onder één dak samenbrengen in het pakhuis op ’t Eilandje. “Door mensen uit verschillende stromingen te verzamelen, kunnen er nieuwe dingen ontstaan.”

Het openingsweekend in CONTRAIR mag er dan ook best wezen. Vrijdag 3 maart wordt het weekend afgetrapt door een Kleinhouse party, zaterdag loopt CONTRAIR opnieuw vol voor het ondertussen befaamde nachtconcept Hush Hush en zondag 5 maart start de gloednieuwe expositie van Antwerpse kunstenares Charlotte De Cock.

CONTRAIR, Montevideostraat 5, 2000 Antwerpen

Van 3 maart tot 16 april

Woensdag, donderdag en zondag van 17u tot 24u

Vrijdag en zaterdag van 20u-06u

Meer info op www.contrair.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content