Convoi, het eerste Belgische winkeldorp in containers, geopend in Antwerpen

© Convoi

Convoi, de eerste container shopping village van de Benelux, heeft de metalen deuren geopend in Antwerpen. In 45 containers zullen nieuwe en gevestigde fashion, food en designlabels tijdelijk een verkooppunt uitbaten.

Boxpark Londen, Downtown Container Park Las Vegas,… pop-up winkelcentra die in trendy buurten opgetrokken worden uit containers en jonge, vooruitstrevende labels zijn duidelijk het nieuwe zwart. En dan kan modestad Antwerpen natuurlijk niet achterblijven. In de schaduw van het MAS heeft de container shopping village Convoi geopend “De con­structie zal twee jaar op deze locatie blijven staan”, vertelt oprichtster Kim Soeffers, “Dat is dankzij de mensen van Stad Antwerpen, die in het pro­ject geloofden en gezorgd hebben voor de juiste vergunningen.”

Kruisbestuiving

De focus van het project ligt op het ondersteunen van jonge ondernemers bij het bereiken van hun doel. Om een eclectische mix van producten te garanderen, wil Convoi tot 450 ondernemers per jaar aantrekken: van start-ups tot gekende labels. “Jonge ondernemers zullen er direct naast bigger brands komen te staan”, aldus de oprichtster, “Dat gaat een leuke kruisbestuiving zijn: enerzijds kunnen de jonge merken leren van de knowhow van gevestigde merken. Anderzijds zullen de grotere merken geïnspireerd worden door de creativiteit en spark van de start-ups.”

Voor een relatief kleine prijs kunnen merken gebruik maken van een pop-uplocatie van Convoi in de vorm van een compleet uitgeruste container. Er zijn elektriciteit, verwarming, wifi en zelfs display-meubilair en kassa­systemen voorzien in elke box. 24/7 security en PR- en marketingondersteuning zijn eveneens inbegrepen. “Een tijdelijke winkel uitbaten binnen het kader van Convoi kan de ideale springplank zijn voor ondernemers die hun concept willen testen zonder daarvoor al te veel risico’s te nemen”, klinkt het bij Convoi.

Dynamische ontmoetingsplaats

De containers zullen deze zomer een plaats krijgen in de schaduw van Antwerpse trekpleisters als het MAS en de haven. Het Eilandje staat vooral bekend om gastrono­mische en culturele kwaliteiten, maar een retail-project ontbrak vooralsnog. “Convoi kan van het Eilandje einde­lijk de ideale bestemming voor een daguitstap maken. Je kan nu het MAS bezoeken én shoppen”, vertelt Soeffers.

Het terrein aan de Waagnatie moet een dynamische ontmoetingsplaats worden voor creatieve ondernemers. Oprichtster Kim Soeffers doet hiermee aan urban pio­neering: het opwaarderen van een buurt aan de hand van verrijkende cultuurinitiatieven. “Wat ons betreft, wordt Convoi de komende jaren het culturele en sociale zwaartepunt van Antwerpen.”

Lees hier ons gesprek met de initiatiefnemers bij de opstart van dit project

Convoi is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 19h, op donderdag is het winkelcomplex zelfs open tot 21h. Op zondag kan je er van 12h tot 18h terecht. Op maandag gesloten. De merken die momenteel hun shop hebben in een Convoi container zijn onder andere byAnouk, Kroot, Not Another Bill, Kapriss, Ice Roll, 24 Bottles, Sjalami, Sommar, Komono, DD&B, Blue Ink Beachwear, Van Poeck, Woden en Bloomon

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content