Chocoladefeest

Al voor de derde keer organiseert Brugge in zijn Belfort het internationale chocoladefestival.

Al voor de derde keer organiseert Brugge in zijn Belfort het internationale chocoladefestival. In het lange weekend van 1 mei presenteren meer dan zeventig standhouders hun lekkernijen op Choco-laté. De bezoekers zullen dit jaar nog meer dan anders actief kunnen deelnemen, uiteraard door te proeven maar ook door creatief te werken met chocolade.

Op het programma staan onder meer demonstraties, workshops en de creatie van chocoladen kunstwerken. Voor de kinderen is er een dorp met spel en zoetigheid en de Gilde van Brugse Chocolatiers zal zich wagen aan het maken van een 2,5 meter hoge replica van het Brugse Belfort. Chocolade en wellness zijn ook al lang geen vijanden meer. Chocolade pept het lichaam op, de geur opsnuiven of een massage met chocolade hebben een heilzame werking, zo zal u op Choco-laté kunnen ondervinden.

Brugge wil de Belgische chocoladestad bij uitstek worden. Sinds 2006 slaan de Gilde van Brugse Chocolatiers en het chocolademuseum Choco-Story daarvoor de handen in elkaar. De eerste twee edities van Choco-Laté waren goed voor bijna 15.000 bezoekers. Ook deze keer wordt op massale binnen- en buitenlandse belangstelling gerekend.

Ann Heylens.

De beurs vindt plaats van 1 tot en met 4 mei in het Belfort op de Markt in Brugge. Kinderen vanaf 6 jaar betalen 6 euro. Volwassenen betalen 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content