Cedella Marley en Usain Bolt stellen Olympische kledij voor

Het Jamaicaans Olympisch Comité en het Duitse sportmerk Puma hebben in Londen de outfits van het Jamaicaanse Olympische team voorgesteld. Modeontwerpster Cedella Marley, dochter van de reggaelegende, toonde haar ontwerpen aan het publiek in het bijzijn van de olympisch recordverbreker Usain Bolt.

De hightechstoffen en vormen van de outfits zijn speciaal ontwikkeld om de prestaties van de Jamaicaanse atleten te bevorderen. De levendige kleuren van de Caribische natie – geel, rood en groen – vormen de rode draad doorheen de collectie. Maar niet alleen de atleten, ook de toeschouwers kunnen zich tijdens de Spelen in een Olympische outfit van Cedella Marley hullen. De kledinglijn wordt aangevuld met een lifestyle collectie bestaande uit kleding, schoenen en accessoires.

Marley ziet het als een grote eer dat ze uitgekozen werd om de collectie voor het nationale team te ontwerpen. “Het is niet eens een droom die uitkomt, want dit is iets waarvan ik niet had durven dromen. Op de middelbare school in Jamaica deed ik aan hardlopen en ik ben nog steeds een grote fan van de Jamaicaanse atleten. Het is dus erg spannend om een rol te spelen in het ontwerpen van de outfits voor onze Olympische deelnemers. Ik heb bewondering voor wat PUMA de afgelopen jaren in Jamaica heeft gedaan en de Marley familie heeft dezelfde instelling. Ik denk dat dit een legendarisch partnerschap zal worden.”

Modeontwerpster, CEO, kinderboekenschrijfster en filantroop De Jamaicaanse ontwerpster begon haar modecarrière tijdens een tournee met ‘Ziggy Marley and the Melody Makers’, een band bestaande uit haar broers en zussen. Haar eigen modemerk Catch a Fire, dat werd vernoemd naar het eerste album van haar vader, werd gelanceerd in 2001 en biedt een op maat gemaakte bohemienachtige stijl met levendige kleuren en prints. Haar collecties zijn verkrijgbaar in de betere warenhuizen in de Verenigde Staten.

De creatieve duizendpoot schrijft ook kinderboeken. Daarnaast is ze CEO van het platenlabel dat haar vader in 1965 oprichtte en directeur van Marley and Company, een bedrijf dat de beeld- en muziekrechten van Bob beheert. Ook heeft ze de leiding over het merchandisingbedrijf The House of Marley. Als waar filantroop houdt ze momenteel toezicht op de werkzaamheden voor The Bob Marley Foundation en 1Love.org.

Usain Bolt laat zich omringen door de geest van de Jamaicaanse natie

Tijdens de voorstelling van de collectie was ook Jamaica’s nationale trots Usain Bolt van de partij. Hij was erg enthousiast over de outfits van Marley. “Ik kan me geen beter iemand voorstellen om onze Olympische outfits te ontwerpen dan Cedella,” beweerde de Jamaicaanse sprinter. “Dat heeft Puma goed gedaan om zich te verbinden met een legendarische Jamaicaanse. Ze is een geweldige ontwerpster maar zet ook de geest van onze natie voort via de erfenis van de Marley familie. Het zal zeer inspirerend zijn om in Londen te lopen met die energie om me heen.” Of Bolt dankzij die energie ook zijn records op de 100 en 200 meter – respectievelijk 9:58 en 19:19 minuten – zal nog moeten blijken.(JK)

De Olympische kledinglijn van PUMA wordt aangevuld met een lifestyle collectie bestaande uit kleding, schoenen en accessoires die vanaf juni 2012 wereldwijd te koop zijn in de PUMA winkels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content