Canada maakt volkslied genderneutraal

© Getty Images/iStockphoto

Het Canadese parlement heeft met een overtuigende meerderheid een voorstel goedgekeurd om de tekst van het nationaal volkslied aan te passen. Daardoor zal ‘O Canada’ genderneutraal worden. Dat melden verschillende internationale media.

In het voorstel wordt het tweede deel van de zin “True patriot love in all thy sons command” vervangen door “all of us command”. Daarmee wordt dus niet enkel naar de ‘zonen’, maar naar alle inwoners van het land verwezen.

Het voorstel, dat was ingediend door de regerende liberale partij, werd woensdag met 225 stemmen tegen 74 goedgekeurd in het Lagerhuis, zo meldt de Canadese nieuwssite CBC. De wijziging moet nu wel nog worden goedgekeurd door de Senaat, maar die heeft niet de gewoonte om in te gaan tegen een beslissing van het Lagerhuis.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft het debat over gelijkheid tussen mannen en vrouwen opnieuw op de kaart gezet in Canada. Zo bestaat zijn regering uit exact evenveel mannelijke als vrouwelijke ministers. Aan de Franstalige versie van het Canadese volkslied verandert er niets. Die versie kent namelijk een andere tekst, die al genderneutraal is. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content