Calvin Klein is nieuwe kop van jut in ‘plus-size’-discussie

© .

Het Amerikaanse label koos Myla Dalbesio, een model met maatje 42, als één van de uithangborden voor hun collectie ‘Perfectly Fit’. Geen groot nieuws, maar Elle US gooide olie op het vuur en startte een zoveelste discussie.

Zonder veel poespas lanceerde Calvin Klein de campagne, met ook onder meer Jourdan Dunn en Lara Stone in de hoofdrollen. Het label maakte ook geen gewag van de maten van Myla Dalbesio, iets wat ook helemaal niet hoeft. Maar dat was buiten Elle US gerekend. Het model gaf een interview met het magazine en vertelde er dat ze inderdaad enkele maatjes meer heeft dan het gemiddelde model waar Calvin Klein doorgaans mee werkt.

‘Ik word in deze campagne getoond net zoals de andere meisjes. Er is geen onderscheid, er is geen aparte afdeling voor plus-size meisjes’, klonk het. Elle US stuurde vervolgens een bericht de wereld in via Twitter met daarin onder meer de vermelding van ‘plus-size model Myla Dalbesio’. Vele boze twitteraars dachten, ten onrechte, dat Calvin Klein haar plus-size noemde. Het label probeert net iemand met een maatje 42 als gewoon en alledaags te beschouwen, iets wat we zouden moeten toejuichen. Heel erg jammer dat Elle US opnieuw in stereotypen vervalt. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content