Bulgari-ring voor kinderrechten

Het Italiaanse luxehuis Bulgari ontwierp een exclusieve ring ten voordele van ‘Save the Children’.

Luxehuis Bulgari viert dit jaar zijn 125e verjaardag, maar er staat geen groot feest op de agenda. In plaats daarvan zal het zich inzetten voor ‘Save the Children’, een fonds dat wereldwijd strijdt voor kinderrechten. De Italiaanse juwelier doneerde de omvangrijke som van tien miljoen euro en ontwierp een exclusieve ring ten voordele van het fonds.

In de buitenzijde van de zilveren ring is een afbeelding van Bulgari gegraveerd, binnenin een verwijzing naar ‘Save the Children’. De ring kost 290 euro, waarvan 50 euro naar het goede doel gaat. Heel wat celebrities als Ben Stiller, Willem Dafoe en Isabella Rossellini hebben zich achter het initiatief geschaard. Ze zijn allemaal te zien in de sobere campagne van het Italiaanse huis.

De juwelier organiseert op 7 december ook een veiling, waar een exclusieve collectie van 15 kostbare juwelen te koop zal worden aangeboden. De geschatte waarde van de juwelenreeks bedraagt ongeveer drie miljoen euro. De opbrengsten zullen integraal worden overgedragen aan ‘Save the Children’, zodat wereldwijd heel wat kinderen een duurzame toekomst kunnen opbouwen.

Annelien Boens

De ring is nog tot 31 december te verkrijgen in alle verkooppunten van het luxehuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content