Bulgaars magazine portretteert modeslachtoffers

De beeldenreeks ‘Victim of Beauty’ van fotograaf Vasil Germanov toont zes vrouwen die net afgeranseld lijken te zijn.

Het Bulgaarse magazine ’12’ heeft een choquerende fotoreportage uitgebracht. De beeldenreeks ‘Victim of Beauty’ van fotograaf Vasil Germanov toont zes vrouwen die net afgeranseld lijken te zijn. De zes perfect opgemaakte modellen lijken stuk voor stuk een traumatisch letsel opgelopen te hebben. Een blauw oog, een doorgesneden keel, een afgerukt oor, een gebroken neus, een verminkt gelaat en een zogenaamde ‘bloederige glimlach’, dat lijkt de balans van de bloederige fotoshoot. Natuurlijk werden ook de letsels met make-up en niet echt ‘aangebracht’.

Foto’s van verminkte vrouwen zijn niet nieuw

Dat fotografen met hun werk geweld tegen vrouwen tonen, is echter niet nieuw. Ook Glee-actrice Heather Morris poseerde al met een gehavend gezicht voor de lens van de Amerikaanse fotograaf Tyler Shields. Voor de foto kroop ze in de huid van een voor de buitenwereld zeer gelukkig ogende huisvrouw die met een glimlach en een blauw oog de schijn ophoudt. Het vijftienjarige model Hailey Clauson werd dan weer gewurgd voor de foto.

Buiten het publiek choqueren, zijn de bedoelingen van de Bulgaarse fotograaf niet duidelijk. Al lijkt de titel van de fotoreportage te suggereren dat hij het woord ‘modeslachtoffer’ nogal letterlijk vertaald heeft in zijn werk. Onderaan de foto’s staat te lezen: “Ouderlijk toezicht aanbevolen: foto’s zijn niet geschikt voor personen onder de 16 jaar of voor mensen met een zwak hart”. Bij deze weze u gewaarschuwd.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content