Bruxelles: zo zien jongeren seksuele intimidatie op straat

© Plan International

Jongeren krijgen regelmatig te maken met seksuele intimidatie op straat. Dat bracht Plan International België nu in beeld met een interessant fotografieproject. Ook in Ecuador en Vietnam zetten jongeren projecten op.

Zowel meisjes als jongens kunnen slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en geweld. Maar meisjes worden er structureel en dus vaker mee geconfronteerd. Gevolg: het beperkt hun bewegingsvrijheid, en als ze het meemaken kan het ernstige gevolgen hebben, zowel fysiek als psychologisch.

Om dat geweld in de openbare ruimte te stoppen, stuurden Plan International België en Canon veertien jonge activisten de straat op met een fototoestel in de hand. Hun opdracht: tonen hoe seksueel geweld en discriminatie zich manifesteert in Brussel en hoe de stad eruit zou zien zonder seksuele intimidatie. Het resultaat zag er zo uit:

https://i.ytimg.com/vi/Qfd0ijD-cc0/hqdefault.jpghttps://www.youtube.com/360videoYouTube1.0

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Plan International Belgium480BruxELLES: hoe jongeren via fotografie seksuele intimidatie stoppen270480https://www.youtube.com/user/PlanBelgique

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content