Brusselse Moleskines voor het goede doel

Twintig bekende Brusselaars namen drie Moleskine notebooks onder handen. De boekjes worden nu geveild voor ‘Het Huizeke’.

In november kwam de Brusselse versie van het legendarische Moleskine notitieboekje van Brepols op de markt. Om de lancering te vieren reisden drie Moleskine boekjes doorheen Brussel langs twintig artistieke Brusselaars. Het resultaat van die kunstzinnige tocht wordt nu geveild voor het goede doel, de vzw Vrienden van het Huizeke.

De notitieboekjes volgden geen willekeurig parcours. De ‘Ruled Notebook’ was voorbehouden voor Brusselaars die een voorliefde hebben voor literatuur, poÔzie of theater. Namen als Geert van Istendael, Saskia De Coster en Herman Van Rompuy penden het boekje vol met hun literaire schrijfsels.

In het ‘Sketchbook’ konden beeldende kunstenaars hun creatieve visie over Brussel kwijt. Ontwerpers als Kaat Tilley en Edouard Vermeulen en tekenaars als Leo Timmers en Marc DaniÔls staken het schetsboek in een bijzonder kleedje.

De ‘City Notebook’ heeft een cultureel tintje. Cultuur in de breedste zin van het woord. Filmmaker Julien Vrebos, muzikant Johan Verminnen, maar ook de kok van restaurant ‘Comme Chez Soi’ Lionel Rigolet en BOZAR- directeur Paul Dujardin delen met de lezer hun visie op Brussel.

Brepols biedt nu de drie unieke exemplaren te koop aan op de veilingsite eBay. De opbrengst van deze originele actie gaat naar ‘Het Huizeke’, een vzw met een buurthuis in de Brusselse Marollen. Misschien een idee voor een origineel én uniek valentijnscadeau…

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content