Brusselse Kunstberg wordt skiresort

© Belga

In december wordt Brussel omgetoverd tot het grootste stadsskiresort van Europa.

Van 25 november tot 1 januari verandert de Brusselse binnenstad in één grote kerstmarkt. Voor zijn tiende editie pakt Winterpret niet alleen uit met een gloednieuw parcours met maar liefst 250 chalets, maar ook met het grootste stadsskiresort van Europa. De piste van CitySki by Pierre & Vacances is maar liefst 150 meter lang en zeven meter breed. De piste wordt bedekt met sneeuw die ter plaatse geproduceerd wordt uit stadswater en overbrugt een hoogteverschil van zo’n twintig meter. Daardoor moet de piste dan ook niet onderdoen voor een volwaardig groene piste.

Naast de piste kan je bij een warme choco of tropische cocktail wegdromen op het terras. Of kan je genieten van alle typische gastronomische bergspecialiteiten. En natuurlijk zal ook de après-skitraditie in het Brusselse bergdorpje niet ontbreken.

Daarnaast pakt Winterpret dit jaar uit met Griekenland als eregast. In acht chalets op het Sint-Katelijneplein krijgt het land de kans om zijn kwaliteiten aan te prijzen. Ook energieleverancier Electrabel heeft traditiegetrouw een heus lichtspektakel in petto. Tot slot tekenen de Brusselse artiest Marka en het Blue Orchestra present voor een kerstshow in het Viage Theater. (FDC)

Winterpret, van 25 november tot 1 januari in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content