Brussel wordt fietsparadijs

Net als Antwerpen, Mechelen, Gent en Brugge zet ook Brussel op 19 september Koning Auto aan de kant.

Net als onder meer Antwerpen, Mechelen, Gent en Brugge zet ook Brussel op 19 september Koning Auto aan de kant. Fietsers worden die dag flink in de watten gelegd in de hoofdstad.

Bijna zestig Vlaamse steden en gemeenten organiseren op 19 september een autoloze zondag. Vooral Brussel belooft voor de gelegenheid een echt fietsparadijs te worden. Zo wordt op de autoloze zondag een lange afstandsfietstocht georganiseerd langs Brusselse parken en bossen. De “Groene Gordel Binnen Brussel” loopt over een afstand van ongeveer 55 kilometer met vertrek- en eindpunt in Sint-Agatha-Berchem. De auto kan daarbij achtergelaten worden op de parking van Brussels Kart Expo. In Woluwe wordt verder een groepspicknick voorzien.

Ook in de stad zelf hebben fietsers een streepje voor. Diezelfde dag worden immers vijf fietspolen in het leven geroepen, die de uitvalsbasis zullen vormen van gegidste fietstochten en diverse activiteiten. Bovendien wordt in het jeugdtheaterhuis BRONKS een heus fietsparcours aangelegd en organiseert de Beursschouwburg een straatfeest waarbij u bio-smoothies kunt mixen door eenvoudigweg op fietspedalen te trappen.

De Brusselse fietspret begint al op 11 september, aangezien tien fietsateliers een week lang ter beschikking zullen staan om uw tweewieler gratis of voor een prikje na te zien, af te stellen of te herstellen. Op vrijdag 17 september tenslotte wordt ook de innerlijke mens gesterkt: ’s ochtends ontvangen fietsers gratis een aangepast ontbijt op het Sint-Jansplein, en van 17 tot 21 uur is er een Fietsaperitief in het Warandepark.

Wim Denolf

Info: autolozezondag, provelo, info-zomaar

Voor de activiteiten op de autoloze zondag in Antwerpen en Gent.

Voor alle activiteiten in Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content