Brussel vecht tegen zinloos geweld

Op 29 april lanceert Brussel een bewustmakingscampagne ter bestrijding van zinloos geweld tegen holebi’s.

Het Brussels Gewest organiseert een campagne ter bestrijding van geweld en agressie tegen mensen omwille van hun seksuele geaardheid of hun genderidentiteit.

Het gaat om een bewustmakings- en voorlichtingscampagne ondersteund door een ‘Street Art’-tentoonstelling: ‘Artists against aggression towards gays, lesbians, bi-sexuals and transgenders’.

Agressie tegen personen omwille van hun seksuele geaardheid is een reëel probleem. Volgens een enquête, gehouden in 2006 in Brussel, voelt 1 op de 3 van de holebi’s zich ministens 1 keer in de maand onveilig vanwege hun geaardheid. Als gevolg hiervan past ongeveer de helft zijn gedrag aan in het openbaar om risico’s te vermijden.

Om slachtoffers te informeren en ze aan te moedigen klacht in te dienen na een voorval, lanceert Brussel deze spraakmakende campagne.

Zo’n 20 stadskunstenaars gooiden hun talenten in de strijd en creëerden originele werken als ondersteuning van de campagne. De campagne loopt van 29 april tot 31 mei in de kelders van de Sint-Gorikshallen in Brussel. De exhibitie is toegankelijk voor het grote publiek en bovendien gratis. Meer informatie vindt u op hatecrime.be.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content