Bruce Jenner op de cover van Vanity Fair: ‘Call me Caitlyn’

© Vanity Fair

Daar is ze dan: the woman formerly known as Bruce Jenner. Die voortaan als Caitlyn door het leven gaat, en als vrouw aangesproken wenst te worden.

Eerder deze week was er al het bericht dat Vanity Fair een bijzonder model op de cover zou zetten. Bruce Jenner zou het blad namelijk gebruiken om zichzelf voor de eerste keer als vrouw aan de wereld te tonen.

Ondertussen is ook de cover vrijgegeven. De foto’s zijn van de hand van de legendarische Annie Leibovitz, werden gemaakt bij Jenner thuis in Malibu.

‘Bruce moest altijd een leugen vertellen’

Daarmee lijkt de transformatie dus compleet. In april nog gaf Jenner een druk bekeken interview aan Diane Sawyer. Daarin verduidelijkte hij dat hij zich een vrouw voelde, maar verwees hij nog altijd met mannelijke voornaamwoorden naar zichzelf. Daar komt nu dus een einde aan. De ‘hij’ is volledig ‘zij’ geworden, zegt Jenner in een video die Vanity Fair in aanloop naar de publicatie op YouTube plaatste.

‘Dit gaat over wie ik ben als persoon’, verduidelijkt Jenner daar. ‘Tot dusver waren dat eigenlijk twee mensen. Maar ik had het gevoel dat Bruce altijd een leugen moest vertellen. Caitlyn doesn’t have any secrets.’

Caitlyn kan alvast op de steun en het enthousiasme van haar familie, de Kardashian-Jenner clan, rekenen, zelf al koos ze ervoor om haar naam met een C te spellen.

Kijk hier naar de volledige video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content