Britten gaan strijd aan met stalkers tijdens National Stalking Awareness Week

Lily Allen © Reuters

Met de National Stalking Awareness Week willen ze in Groot-Brittannië de problematiek rond stalken belichten. Ook zangeres Lily Allen kwam in aanraking met een stalker en deelde deze week haar verhaal met de BBC.

Stalkers vieren hoogtij in onze digitale maatschappij. Gegevens van zowat iedereen liggen op het internet te grabbel en een mail of berichtje is snel verstuurd. Er zijn dan ook heel wat mensen die daar misbruik van maken. Een enorm probleem, dat nog veel te vaak geminimaliseerd of weggelachen wordt. Dat het menens is, willen ze in Groot-Brittannië nu duidelijk maken met de National Stalking Awareness Week.

Britten gaan strijd aan met stalkers tijdens National Stalking Awareness Week
© –

Dat slachtoffers van stalkers geen zeldzaamheid zijn, blijkt dan ook uit de cijfers. In 2015 werd de National Stalking Helpline in Groot-Brittannië maar liefst door 6.500 mensen opgebeld. Heel wat van deze slachtoffers vinden nooit hun weg naar de politie. Uit een andere rondvraag bij 4.000 Britten kwam naar voren dat achttien procent van de vrouwen, en acht procent van de mannen al te maken kreeg met een stalker.

Klacht niet serieus genomen

Ook zangeres Lily Allen werd jarenlang lastiggevallen door een stalker en deelde haar verhaal deze week met de BBC. ‘Opeens stond die man in mijn slaapkamer’, vertelt ze. Toen ze uiteindelijk hulp zocht bij de politie, werd haar klacht niet eens grondig bekeken. ‘Ik ben een bekende, rijke en blanke vrouw, en mijn klacht werd niet serieus genomen. Wat als ik al die dingen niet zou zijn?’

Het volledige interview kan je hieronder bekijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content