Britse lifestyleblogster over succesvol boek: ‘Ik schreef het niet zelf’

© -

Er is iets aan de hand met “Girl Online”, het boek van de Britse YouTube-beroemdheid Zoella dat in Groot-Brittannië alle records verbrak. Het is namelijk niet geschreven door Zoella, zo heeft ze maandag toegegeven.

De 24-jarige blogster Zoella, echte naam Zoe Sugg, liet via Twitter weten dat iemand anders haar debuutroman geschreven heeft. “Iedereen heeft wat hulp nodig als hij iets nieuws probeert”, zo probeert ze het uit te leggen. De personages en het verhaal komen wel uit haar koker, zo voegde ze er nog aan toe. Uitgeverij Penguin Random House kon later op de dag niet anders dan toegeven dat het boek niet van de hand van Zoella was.

Wie het dan wel geschreven heeft, is nog niet bekend. “Girl Online” ging in de eerste week 78.109 keer over de toonbank, iets wat zelfs “Harry Potter” van J K Rowling niet lukte. Op de achterflap van haar boek, laat de “auteur” weten: “Het was mijn droom een boek te schrijven en nu is die droom uitgekomen!” Zoella’s YouTube-kanaal over mode en lifestyle telt zes miljoen abonnees. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content