Brits museum voor muziekfans

In het ‘British Music Experience’-museum kunnen muziekliefhebbers hun muzikale talenten en zangkwaliteiten showen.

Muziekfans hebben een nieuwe plaats om hun gitaarkunsten, drumprestaties of zangkwaliteiten te showen. Het ‘British Music Experience’-museum in Londen, dat vandaag zijn deuren opent, concentreert zich niet alleen op traditionele muziekmemorabilia, foto’s en video’s. De bezoekers kunnen er zelf genieten van hun ’15 minutes of fame’ in de interactieve muziekstudio.

De expositie geeft een overzicht van heel wat Britse bands uit enorm uiteenlopende bekende en minder bekende genres. Van punk van de Sex Pistols tot pop van The Spice Girls en rock van Coldplay. De tentoonstelling is geen eenvoudige opsomming van de verschillende bands die Groot-Brittanni├â”rijk is. Elk genre en elke groep wordt in zijn sociale en economische context geplaatst. Meerwaardezoekers blijven dus niet op hun honger zitten.

Een interactieve studio met Gibson-gitaren, keyboards, drumstellen en opnameapparatuur geeft de bezoekers de kans om de rock-and-roll-droom ook eens te beleven. In het museum kunt u zelfs de wereldberoemde danspasjes van de macarena en de jive aanleren. ‘Muziek is zo belangrijk in onze cultuur, dat het zeker de moeite waard is om ze te bewaren en aan iedereen te laten horen en zien’, aldus de curator Bob Santelli.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content