Bradley Cooper bindt nu ook de strijd aan met seksisme in Hollywood

Bradley Cooper © REUTERS

Nadat Jennifer Lawrence in een open brief neerpende dat ze er genoeg van heeft dat vrouwen niet op hun strepen mogen staan als het om contract- en loonbesprekingen gaat, omdat ze dan als irritant worden aanzien. Collega en vriend Bradley Cooper liet in een interview optekenen dat hij alvast in de toekomst wil helpen.

Toen Jennifer Lawrence ontdekte dat Cooper 9% van de opbrengsten van de succesfilm American Hustle mocht ontvangen terwijl zij ‘slechts’ 7% (de film bracht meer dan 250 miljoen dollar op) toegekend kreeg, werd ze woedend op zichzelf. ‘Ik was niet woedend op Sony. Ik was boos op mezelf, omdat ik gefaald had als onderhandelaar. Niet dat ik het geld nodig heb, maar het gaat om het principe. Ik heb te snel opgegeven’, schreef Lawrence in Lenny.

‘Ik had schrik om op te komen voor mijn rechten, om op mijn strepen te staan. Ik wilde niet overkomen als een verwend nest. Maar ik kan me niet inbeelden dat een man zo beoordeeld zou worden.’ En laat Bradley Cooper dit nu ook zorgwekkend vinden. ‘In de nabije toekomst zie ik die loonkloof niet meteen veranderen, dus ga ik er zelf iets aan doen. Ik ga vanaf nu telkens mijn vrouwelijke tegenspeelsters inlichten over welke financiële deals er met mij gesloten werden’, gaf Bradley Cooper aan in een interview met Reuters.

Cooper vertelt ook dat hij het geweldig vindt dat iemand als Lawrence, die de bestbetaalde actrice ter wereld is, haar populariteit hiervoor aanwendt. ‘Ik vond het bijvoorbeeld ook schokkend dat Amy Adams, ook een tegenspeelster in American Hustle, nog veel minder verdiende. Zij werkte elke dag keihard op de set, ze had meer moeten krijgen dan eender wie.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content