Bollywood bij Swatch

De Indiase modeontwerper Manish Arora heeft zijn kleurrijke fantasiewereld vertaald naar zeven horloges voor Swatch.

De Indiase modeontwerper Manish Arora heeft zijn kleurrijke fantasiewereld vertaald naar zeven horloges voor Swatch (75 tot 265 euro). Het resultaat is een mix van humor, popart en romantiek, felle kitschkleuren en gouddetails.

Arora, die zijn label oprichtte in 1997 en sinds 2008 showt op de internationale modeweek van Parijs, tekent doorgaans collecties die synoniem staan voor moderne Bollywoodchic. Zijn laatste defilé in maart in Parijs betrof winterkleding die geïnspireerd was op junglefenomenen. Leuk om naar te kijken, met een sluipende danser rond de modellen, en de collectie sloot dichter aan bij de Europese vestimentaire wetten dan we van de man gewend waren. “Om mijn werk bekend te maken in de westerse wereld, werk ik samen met internationale merken”, zei hij backstage.

Voor Reebok ontwierp Arora al sneakers, en ook met Disney, M.A.C. en Swarovski zijn er banden. Binnenkort volgt Nivea. “Ik hou ervan mijn wereldbeeld in verschillende producten tot leven te brengen. Maar de kleren zijn steeds het vertrekpunt.” De horloges voor Swatch zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar.

Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content