‘Bitch in Business’: Feministisch parodie op ‘All About That Bass’ (Video)

© gf

Drie Amerikaanse studentes brengen een feministische parodie op de hit van Meghan Trainor. Het is een ‘liefdesbrief aan alle Badass-bitches die niet bang zijn om zichzelf te zijn in de zakenwereld.’

Terwijl de 20-jarige Meghan Trainor in haar debuuthit ‘All About That Bass’ de ziel uit haar lijf zingt over de liefde voor jezelf (Every inch of you is perfect from the bottom to the top) en dat je niet moet sakkeren als je geen maatje 34 hebt (Boys they like a little more booty to hold at night), gooien drie generatiegenoten van Columbia Business School het over een andere boeg met een feministische parodie op de song.

De aangepaste versie onder de titel ‘Bitch in Business’ is volgens de drie studenten een ‘liefdesbrief aan alle Badass-bitches die niet bang zijn om zichzelf te zijn in de zakenwereld.’

Vrouwen houden er niet van om als bitches bestempeld worden als ze op de werkvloer ambitieus voor de dag komen, terwijl mannen met dezelfde ingesteldheid als ‘sterke leiders’ worden onthaald. In de VS is het tegenwoordig hot om feministische boodschappen over te brengen. Deze drie jonge dames doen het op een luchtige en grappige manier (Gettin’ called bitch means I’m doing something right).

Over de oorspronkelijke song heerste trouwens wat controverse, wegens denigrerend tegenover magere vrouwen volgens sommigen. Dat belette Trainor niet om wekenlang bovenaan de Amerikaanse hitlijsten te parkeren (en een YouTube-teller op meer dan 380 miljoen clicks). Deze parodie doet het met ruim 1,1 miljoen views ook lang niet slecht.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Originele song:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content