Big Jump voor schoon water

Op zondag 12 juli 2009 heeft voor de achtste keer de “Big Jump” plaats. In heel Europa springen mensen in rivieren, waterlopen en meren.

Op zondag 12 juli 2009 vindt voor de achtste keer “Big Jump” plaats. Klokslag 15 uur springen op meer dan 250 locaties in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren. Ze tonen daarmee dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Want ondanks zware inspanningen komt er nog altijd vervuild water in onze rivieren terecht.

In Vlaanderen heeft de Big Jump plaats op tien locaties in Antwerpen, Limburg, Oost-en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Ook bekende koppen maken een buiteling in het water. In Kortrijk springt minster van Milieu Crevits in het water. In Wetteren waagt eventueel professor Etienne Vermeersch zich aan een frisse duik. In Gent zegden Lieven Scheire (Neveneffecten), zanger Luc De Vos en schepen van sport en financiÔn Christophe Peeters al toe.

Big Jump is een initiatief van European Rivers Network. In Vlaanderen wordt het evenement gecoördineerd door Green vzw, Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt.

Ann Heylens.

Meer informatie over de locaties en campagne op www.bigjump.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content