Betaalbare meesterwerken

Kunst tegen zachte prijzen, zo verkoopt de Affordable Art Fair zichzelf.

Kunst tegen zachte prijzen, zo verkoopt de Affordable Art Fair zichzelf, een beurs die van 12 tot en met 15 februari in het Brusselse Tour & Taxis loopt. Ook Leuvenaar Frans Vanhove meent dat kunst niet noodzakelijk duur hoeft te zijn. In zijn thuisstad opende hij zopas een galerie.

Een opmerkelijke stap voor een voormalige jurist en salesverantwoordelijke.
Frans Vanhove: Een eigen galerie leek op een eeuwige jongensdroom die nooit gerealiseerd zou worden. Tot ik enkele maanden geleden toch de moed bijeen geraapt had om het erop te wagen. Van bij de start vond ik het belangrijk dat ook mensen met kleinere inkomens er zouden terechtkunnen, en dat Jan Modaal met een mooi kunstwerk onder de arm kan buitenwandelen.

Is goedkopere kunst een hype?
Daar heb ik weinig zicht op, maar de eerste reacties zijn positief. Mensen zijn blij dat ze zichzelf of iemand anders met een kunstwerk kunnen plezieren. Hier in Leuven bestonden vroeger trouwens al twee soortgelijke galeries, maar die zijn ermee opgehouden.

Wat heet ‘betaalbaar’ bij u?
Naast duurdere stukken vind je hier voor vijftig à honderd euro al een mooie ets of zeefdruk van Roeland Kotsch of Katrien Caymax, getalenteerde kunstenaars die nog niet de ondersteuning kregen om bij een breder publiek bekend te geraken en nog betaalbaar zijn. De prijs van kunst heeft immers niet altijd met inherente schoonheid te maken.

Karel Deknudt

Frans Vanhove Art Gallery, Louis Melsensstraat 13, 3000 Leuven. Info: 016 58 53 00.De Affordable Art Fair vindt plaats van 12 tot 15 februari in Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel. Dagelijks van 11 tot 19 uur, toegang 12 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content