Belgische recyclagekunstenaar exposeert voor Paul Smith

Recyclagekunstenaar Johan Bruninx uit Hasselt mag zijn werk tentoonstellen in de Paul Smith Globe in Heathrow Airport.

Johan Bruninx is een echte tovenaar. Hij experimenteert met alles wat je hem in zijn handen steekt, mixt daarbij het verleden met de toekomst en creëert zo de meest onverwachte resultaten. De Paul Smith Globe kondigt dan ook trots de tentoonstelling It’s Not What It Is That Counts, It’s What They Think It Is aan van deze Belgische recyclagekunstenaar.

Gefascineerd door het verleden, gaat Bruninx op zoek naar oude spullen. Vergeten speelgoed, een collectie zeldzame insecten of tweedehands meubelen worden omgetoverd tot mooie spullen, die vooral weer bruikbaar en waardevol worden. Eens afgewerkt met nobele metalen, dan weer met fluwelen vlokken, geven ze ons de indruk ooit zo te zijn ontwerpen.

De Hasseltse artiest is een kind van de jaren tachtig en dat uit zich in zijn werk. De economische en ecologische uitdagingen van toen vormen een belangrijke inspiratie voor hem.

In 2009 en 2010 werd hij trouwens twee jaar op rij geselecteerd voor de Canvas Collectie, een initiatief van de gelijknamige zender om jong Belgisch talent een platform aan te bieden. (FDC/VF)

‘It’s Not What It Is That Counts, It’s What They Think It Is’- Tot 12 januari 2012 in de Paul Smith Globe, Departement Lounge, Terminal 5, Heathrow Airport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content