Belgische ateliers houden opendeur

Voor de zesde Dag van de Ambachten laten alweer honderden ambachtslieden het grote publiek kennismaken met hun stiel en passie.

Voor de zesde Dag van de Ambachten op zondag 5 februari laten alweer honderden ambachtslieden het grote publiek kennismaken met hun stiel en passie.

Pottenbakkers, modeontwerpers, keramisten, chocolatiers… Het zijn allemaal erg boeiende beroepen die steeds in afgesloten ateliers worden uitgeoefend. De Dag van de Ambachten geeft één dag per jaar het grote publiek de kans om deze vaak eeuwenoude ambachten van dichtbij te ontdekken. Vragen stellen, maar ook proeven, voelen en ontdekken staan centraal.

De organisatoren van het evenement stelden ook enkel routes samen die verschillende ambachtslieden in dezelfde sfeer met elkaar verbinden. Zo kan je opteren voor ‘Passie en creativiteit in Antwerpen’ of ‘Duurzame ambachten in het Hageland’.

Voor de zesde editie werd ook een wedstrijd op til gezet. Het publiek kan een welbepaalde ambachtsman of -vrouw steunen met een klik op de knop ‘Vind ik leuk’ op zijn/haar fiche op de site van het evenement. De ambachtsman of -vrouw die de meeste klikken vergaart op het einde van de rit, wint een communicatiecampagne van 3.000€. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content