Belgisch restaurant in Peking

Super Ganbei, een Belgisch restaurant in het 798 Art District van Peking.

In het Ullens Center for Contemporary Art (UCCA) in Peking is zopas het Belgische restaurant “Super Ganbei” geopend. Het UCCA is het werk van Guy en Myriam Ullens, twee Antwerpse verzamelaars van hedendaagse kunst. De winst die hun restaurant maakt, zal opnieuw worden geĆÆnvesteerd in artistieke en educatieve programma’s van het centrum.

Super Ganbei biedt gerechten, “voor alle leeftijden en budgetten”. Culinair raadgever Yves Mattagne (chef-kok van het Brusselse Radisson Sas-restaurant Sea Grill) en chef Eloi de Fontenay stelden het menu op, samen met een ervaren team van Chinese koks. Het resultaat is een waaier aan keuzemogelijkheden, van peking-eend tot pizza.

Voor de inrichting werd architect Jean-Michel Wilmotte aangesproken, die ook al de renovatie van het UCCA voor zijn rekening nam. Hij ontwierp een modulaire ruimte met open keuken, lounge, bar en buitenterras. Creaties van hedendaagse Chinese kunstenaars maken het geheel af. Er is plaats voor honderd mensen.

Ann Heylens/Belga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content