België boven op Cocoon

Het is weer volop interieurideeën rapen op de woonbeurs Cocoon.

Half november is het weer volop interieurideeën rapen op de woonbeurs Cocoon in Brussels Expo. Dit jaar wordt het thema Home Made extra in de verf gezet.

Elk jaar weer trekt de Brusselse woonbeurs Cocoon (de negentiende al) duizenden bezoekers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het is dus een op en top Belgische woonbeurs. Het thema van dit jaar speelt bovendien in op het vaderlandse gevoel.
“Op het vlak van eten hebben we het allang begrepen: wat je zelf maakt, smaakt zoveel beter dan om het even welk kant-en-klaargerecht,” verduidelijkt Veerle Wenes, creatief directeur van Cocoon 2009.

“Die terugkeer van de thuisgemaakte producten zien we ook in het interieur. Hoe authentieker en eerlijker een meubel, hoe meer we het appreciëren. We laten ons inspireren door tradities en meubelen en accessoires ‘van bij ons’. Niet dat we straks allemaal aan het kantklossen gaan maar alles wat naar huisvlijt ruikt, is aan een heuse comeback begonnen: ruw gebreide bedspreien, kussens met een hoes van kleurrijk haakwerk… De kleine imperfecties die de handgemaakte voorwerpen vertonen, zijn meer een pluspunt dan een nadeel: ze geven de stukken iets menselijks. Die trends willen we allemaal met als thema Home Made in de verf zetten.”

Hoe zal dat thema concreet ingevuld worden?

Veerle Wenes: “Er zijn op de beurs niet alleen trendhoekjes die de huiselijke sfeer weergeven, er is ook aandacht voor de lokale productie en de economische gevolgen. Wat ons omringt, hoeft niet noodzakelijk van de andere kant van de wereld te komen. Laat ons de producten en ambachten van eigen bodem appreciëren en herwaarderen.”

“Er komt een expo van Belgische meubelen en er is aandacht voor een Belgische verfcollectie van Levis, voor behangpapier, natuursteen en hout. Het is goed om weten dat er in België mooie en kwalitatief hoogstaande producten worden gemaakt en dat dat de tewerkstelling bevordert. We willen dit duidelijk in de kijker zetten en in de toekomst verder uitbouwen. Bovendien pakken we uit met typisch Belgische gerechten en Belgische wijnen en bieren op onze eetstandjes.”

Leen Creve

Info: Cocoon, van 14 tot 22 november telkens van 11 tot 19 u, avondopening tot 23u op 20 november, Brussels Expo, 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content