Belgen kopen kerstcadeaus steeds vaker online

Veilingsite eBay deed bij een duizendtal Belgen een enquête naar opmerkelijke kersttrends. Daaruit blijkt dat de Belg steeds meer online en mobiel zijn kerstinkopen doet.

Veilingsite eBay deed bij een duizendtal Belgen een enquête naar opmerkelijke kersttrends. Daaruit blijkt dat de Belg steeds meer online en mobiel zijn kerstinkopen doet.

Online winkelen

Begin december starten de Belgen en masse hun zoektocht naar hét perfecte geschenk. Opvallend is dat een vijfde van de Belgen online (window)shopt.

Overvolle winkels bezorgen meer dan de helft van de Belgen een stevige portie stress. Door online te shoppen kan je die gruwel alvast vermijden. Online winkelen betekent voor de gemiddelde Belg: een uitgebreid aanbod (59%), tijdswinst (57%), shoppen wanneer het hen het beste uitkomt (56%) en voordelige prijzen (54%).

Nieuw dit jaar is dat dubbel zoveel Belgen aan kerstshopping doet met mobiele toestellen zoals smartphones en tablet PC’s.

Kerstvreugde?

Belgen geven gemiddeld 209 euro uit aan kerstgeschenken. Het merendeel van die som gaat naar pakjes voor kinderen en partner. Die worden op de voet gevolgd door grootouders en ouders. Weinig verrassend is dat drie vierden van de vrouwen instaat voor de kerstinkopen.

Hints laten vallen of een kerstverlanglijstje opstellen zijn handige manieren om wat zekerheid te bieden over het ideale geschenk. De partner is voor een derde van de Belgen de persoon die hen met het mooiste geschenk verrast.

Toch kan het nog steeds ergens onderweg fout lopen. 4 op 10 Belgen zit aan het eind van de rit met een ongewenst kerstgeschenk opgescheept. Zo’n 60% van de pechvogels blijft niet bij de pakken zitten: ze verkopen het, maken er iemand anders blij mee of schenken het aan het goede doel. (MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content