Behangpapier van Lady Di

De muren van Kensington Pallace zijn getooid met speciaal Diana-behangpapier.

Opvallende renovatie voor Kensington Palace, het Londens paleis waar Lady Di leefde. De muren werden er beplakt met behangpapier dat volledig in het teken van de in 1997 overleden royal (en haar indrukwekkende garderobe) staat. Na renovatiewerken van twee jaar opent Kensington eindelijk zijn deuren voor het grote publiek. Straks nemen prins William en zijn vrouw Kate er hun intrek, maar eerst huist het paleis een expo gewijd aan Lady Diana’s garderobe: “Diana, Glimpses of a Modern Princess.” Het publiek kan er haar meest beroemde jurken bewonderen.

In samenhang met die tentoonstelling ontwierp mode illustrator Julie Verhoeven speciaal behangpapier. De tekeningen, oorspronkelijk in aquarel gemaakt, zijn gebaseerd op iconische foto’s uit Diana’s leven. Zo herkennen we taferelen van haar verloving, huwelijk, de geboortes van haar zoons en de portrettenreeks die ze met Mario Testino maakte. Ook haar outfits krijgen bijzondere aandacht.

Het liefdesleven van de prinses mocht dan wel een ramp zijn, haar modeparcours was dat allerminst. Diana verscheen het liefst in spectaculaire couturejurken en groeide uit tot internationaal stijlicoon van de jaren tachtig. Haar zwarte taftajurk van Emanuel, de chiffonjurk van Catherine Walker en haar bruidsjurk staan in het collectief geheugen gegrift. En nu dus ook op de muren van “haar” paleis. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content