Baroness O. & Bureau Jacky openen pop-up shop in Gent

Van 4 tot met 7 juli kan je in Gent terecht voor deze unieke ‘Show Up Shop’.

Op 4, 5, 6 en 7 juli openen Anne en Line van Baroness O. samen met Dagmara van Bureau Jacky een Show-Up Shop in Gent. Baroness O. is het project van de twee zussen Anne en Line die op hun blog hun passie voor design en mooie accessoires delen. Daarnaast hebben ze ook een pop-up webshop opgericht waar leuke en unieke accessoires te koop worden aangeboden. “Bij ons zal je geen hele ladingen krukjes of karrenvrachten aan decoratieve kussens vinden. Wij willen ons echt afzetten tegen het overaanbod van verschillende grote online spelers en kiezen bewust voor een assortiment van twintig producten waar we er enkele van in stock hebben. Is er iets uitverkocht, dan vervangen we het door een ander item.”

Na een pop-up winkel in Antwerpen, gaan ze nu ook een tijdelijke shop openen in Gent en dat in samenwerking met Dagmara van Bureau Jacky. Knack Weekend had een gesprek met Dagmara over haar Concept Agency en de samenwerking met Baroness O.

Bureau Jacky is een ‘Concept Agency’, waarvoor kunnen mensen concreet bij jou terecht?
Dagmara: “Je kan bij mij terecht voor een logo, een visuele identiteit of een volledig pakket. Als je bijvoorbeeld een koffiebar opent, kan ik instaan voor de visuele identiteit van die bar. Dat betekent concreet het ontwerpen van een logo, flyers, het menu, de stempel voor op de koffiebekers, servieten, enz. Daarbovenop kan ik ook instaan voor het ontwerp van de website en het interieur.”

“Ik werk via formules die op maat zijn gemaakt voor specifieke ondernemers, die je kan bekijken op mijn website. Toch kan er ook afgeweken worden van die formules, ik hecht namelijk veel belang aan persoonlijkheid en transparantie. Dat is ook de reden waarom ik mijn producten zo tastbaar mogelijk probeer te maken, je kan namelijk de formule of dienst die je gekocht hebt letterlijk meenemen naar huis. Mijn diensten zijn verpakt en klaar om uit een rek te nemen. Ik bied bovendien niet enkel formules aan voor ondernemers, maar ook voor bloggers, eventplanners of vrouwen die een kindje verwachten. Hiervoor gebruik ik dan specifieke formules zoals ‘I’m a blogger’, ‘You are cordially invited to’ en ‘a baby born doll’.”

Wat valt er te beleven in de Baroness O. & Bureau Jacky Show Up Shop?

“Ten eerste kan je de producten van Baroness O. ontdekken en ter plaatse kopen. Ten tweede kan je er bij mij terecht met ideeën en voorstellen. Tijdens de pop up is Bureau Jacky namelijk een open office waar plannen en voorstellen kunnen besproken worden. Daar hoort ook uiteraard ook mijn SUPERMRKT bij, zodat je letterlijk uit een rek een dienst kan kopen en mee naar huis nemen.”

“Verder komen er verschillende creatieve mensen uit diverse disciplines langs. Zo wordt tijdens de openingsavond de capsulecollectie gelanceerd en is er op vrijdag een moderne dansvoorstelling van Esse Vanderbruggen. Verder kan je op zaterdagavond genieten van een Cinerama Movie Night, verzorgd door Abattoir Fermé, en op zondagochtend van een ontbijt verzorgd door MAELTIJD. Daarnaast zullen er ook video-installaties en design meubels, van onder meer Maria Scarpulla, te zien zijn.”

Je hebt samen met Baroness O. een capsulecollectie ontworpen die te koop zal zijn in de pop-up shop in Gent. Kan je iets meer vertellen over de collectie?
“De samenwerking met Baroness O. is tot stand gekomen nadat we elkaar hebben leren kennen in Antwerpen bij Viktor, een open ruimte voor jonge creatieve mensen die hun werk willen tonen. Baroness O. en ik zochten op hetzelfde moment naar een ruimte in Gent waardoor we besloten hebben om samen een ruimte te delen. We combineren allebei graag het analoge met het digitale dus het was een perfecte match.”

“Tijdens het uitwerken van onze pop-up shop hebben we samen over de capsulecollectie gepraat en meningen uitgewisseld maar alle credits voor de uitwerking gaan naar Baroness O. De collectie ‘Jacky O. by Baroness O.’ bestaat uit geweldige, kwaliteitsvolle stukken die deze zomer zeker en vast een gewild item zullen zijn.”

Voor meer informatie over het programma en de pop-up shop, kan je terecht op de Facebookpagina van de winkel.

Baroness O. & Bureau Jacky Show Up Shop: Avenue L Schepenhuisstraat 7, 9000 Gent. Van 4 tot met 7 juli 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content