‘Barbie Cafe’ geopend in Taiwan

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft in Taiwan een restaurant geopend dat in het teken staat van zijn beroemdste product: de Barbiepop.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft in Taiwan een restaurant geopend dat in het teken staat van zijn beroemdste product: de Barbiepop. Het restaurant is uniek in de wereld.

Mattel gaf voor het ‘Barbie Cafe’ een licentie aan de Taiwanese hotelgroep Sinlaku. De bar komt in een hip district van hoofdstad Taipei. “We hebben voor Taiwan gekozen want themarestaurants zijn er erg in trek. We zijn er zeker van dat Barbie Cafe ons merkimago kan versterken”, verklaarde Iggy Yip, productverantwoordelijke bij Mattel in Azië.

Het decor van het restaurant is gehuld in roze, en ook de serveersters zijn gekleed als barbiepoppen, met korte jurken, hoge hakken en een diadeem. Mattel mikt op een lokaal publiek, maar ook op Chinese of Japanse toeristen.

In 2009, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de wereldberoemde pop met de perfecte maten, opende Mattel in Shanghai al eens een Barbie Cafe. Maar dat werd in 2011 gesloten omdat er te weinig bezoekers waren.

Bekijk hier ook de video van de opening van het Barbie Cafe in Taiwan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content