Baby’s krijgen steeds vreemdere namen

© Thinkstock

Ondanks de keuze voor bijzondere namen blijft de top 10 van babynamen al jaren min of meer hetzelfde.

Misschien is het de invloed van wereldsterren à la Beyoncé, die haar baby onlangs de naam Blue Ivy Carter gaf. Of misschien is het gewoon de drang om origineel en uniek te zijn. Feit is dat er zowel in ons land als in Nederland steeds meer vreemde babynamen opduiken.

Zo noemde een moeder in Nederland haar zoontjes Silver, Uniek en Vip. “Silver. Daar begon het mee”, stelt Merel Telleman in NRC Next. “Gewoon leuk: zilver, maar dan met een S. Met het klassieke Quinten als tweede naam. Voor onze tweede dachten we aan Niek, maar dan iets stoerder. Het werd Uniek Beer. Voor de derde kwamen we uit bij Vip, naar Very Important Person. Als tweede naam kreeg hij Diesel.”

Volgens de 31-jarige secretaresse kozen zij en haar man de namen, omdat ze iets van waarde uitdrukken. “Om te laten zien dat de kinderen welkom en waardevol zijn”, stelt ze.

Intussen maakte Kind en Gezin een nieuwe lijst met meest populaire voornamen bekend. En die verandert de laatste jaren eigenlijk niet of nauwelijks. Zo blijft Emma de meest populaire meisjesvoornaam in Vlaanderen. Bij de jongens was Lucas het populairst in 2011. (Belga/EH)

Meest populaire meisjesnamen:

1. Emma

2. Julie

3. Lotte

4. Marie

5. Elise

Meest populaire jongensnamen

1. Lucas (ook de variant met k doet het goed)

2. Liam

3. Lars

4. Leon

5. Daan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content