Aveda zamelt met Earth Month geld in voor schoon water

Voor de 14e keer op rij vindt in april Aveda’s Earth Month plaats, een maand waarin het beautymerk Aveda geld inzamelt voor verschillende milieuprojecten wereldwijd.

Voor de 14e keer op rij vindt in april Aveda’s Earth Month plaats, een maand waarin het beautymerk Aveda geld inzamelt voor verschillende milieuprojecten wereldwijd. Op 22 april vindt Earth Day plaats, een dag waarop we moeten stilstaan bij het milieu en het welzijn van onze planeet. Maar Aveda gaat opnieuw een stap verder. Earth Day wordt door het cosmeticamerk omgedoopt tot Earth Month. Een volledige maand april zamelen de salons en spa’s van Aveda geld in voor verschillende milieuprojecten. De actie is elk jaar anders, maar het doel is altijd hetzelfde gebleven: schoon water voor iedereen ter wereld.

Nood aan water Waternood is een problematiek die nog lang de wereld niet uit is. 1 op de 7 mensen heeft namelijk geen toegang tot proper water en meer dan 4000 kinderen uit ontwikkelingslanden sterven jaarlijks omdat ze een tekort hebben aan water. Deze verontrustende cijfers hebben geleid tot geldinzamelingsacties die Aveda’s partner Global Greengrants fonds, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het milieu, omzet in concrete projecten. Sinds 1999 heeft Aveda al meer dan 26 miljoen dollar opgehaald met verschillende ludieke acties.

Actie op poten

Het cosmeticamerk ontwierp geurkaarsen op basis van 100% biologische ingrediënten en een organische boodschappentas voor het Global Greengrants fonds. Beide producten worden exclusief in de maand april verkocht en de opbrengst vloeit integraal naar het goede doel. De twee producten kenmerken zich door prachtige kunstwerken gemaakt door studenten uit Madagaskar, waar Global Greengrants fonds ook twee waterprojecten op poten heeft gezet. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content