Avant-première Jaguar XJ 2010

In de VS werd de nieuwste versie van de meest quintessential aller Jaguars door Jay Leno en Claudia Schiffer voorgesteld. Die waren er in het Antwerpse Zuid niet bij, maar de locatie maakte veel goed: conceptstore Hospital, een glamoureuze boetiek-wijnkelder-bar-restaurant, waar de dames en heren in afwachting van de onthulling van de Jaguar XJ tussen de rekken vol Viktor&Rolf, Tim Van Steenbergen, D&G, Paul & Joe en Marc Jacobs konden snuisteren, onder het genot van een glaasje sprankelende Laurent Perrier bovendien.

Toen het doek van de gestroomlijnde sportberline ging, leek de temperatuur in de ruimte een paar graden te stijgen en namen ook de decibels merkbaar toe. Wie verwachtte dat het chique publiek enigszins blasé op het nieuwe ontwerp zou reageren, kwam bedrogen uit. Boys en (dure) toys, het blijft een wonderlijk schouwspel. Handen gleden over het panoramische glazen dak, over de verticale achterlichten en de handbewerkte lederen binnenbekleding. De ene greep het stuur vast, een dromerige blik in de ogen, een andere testte de beenruimte achterin. Blikvangers zijn natuurlijk het hogeresolutiescherm met virtuele instrumenten die de functies van de klassieke wijzerplaten overnemen. Airconditioning, audio, communicatie en navigatie beheer je via een groot aanraakscherm in de middenconsole. De dual view technologie maakt het mogelijk dat de passagier televisie of een dvd kijkt, terwijl de bestuurder de navigatieaanwijzigingen volgt. Je zou denken dat de traditionele Jaguarrijder een beetje schichtig staat tegenover al dat technologische vernuft, maar de nieuwsgierigheid haalde het duidelijk op de behoudsgezindheid.

En ook de dames lieten zich niet onbetuigd. Mij kon vooral de coole fosforblauwe binnenverlichting bekoren en de geweldige geluidsinstallatie. Als je start, gaan de verluchtingsmonden open en rijst de draaiknop/versnellingspook uit zijn behuizing. Ready for action? Bof, een mens mag toch dromen, nietwaar?

De Jaguar XJ wordt officieel voorgesteld op het Autosalon van Brussel en is vanaf april verkrijgbaar. Info: www.jaguar.be

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content