Ashley Graham roept op om label plus-size te laten vallen: ‘ik wil schoonheid herdefiniëren’

Ashley Graham © Facebook

In een inspirerende TED talk vertelt het internationaal gerenommeerde model Ashley Graham over haar carrière. Het zelfvertrouwen dat de 27-jarige uitstraalt, was niet altijd aanwezig. ‘De mode-industrie zei me dat ik nooit op covers zou staan, maar ik heb het tegendeel bewezen.’

Toen Ashley 12 was werd ze ontdekt als model in haar geboortestad Lincoln, Nebraska. Slechts een jaar later had ze al een contract te pakken bij een bekend mode-agentschap. Ze sprokkelde boeiende klussen bij elkaar en was het eerste plus-size model dat in een Sport’s Illustrated Swimsuit editie werd geplaatst.

Toch kende ze ook veel tegenwind. Hoge piefen keken op haar neer en mensen uit de industrie zeiden dat ze geen schijn van kans maakte om covers of belangrijke fotoreportages te scoren. De reden? Haar voluptueuze lichaam. Ook haar medestudenten op de middelbare school noemden haar ‘mooi, voor een dik meisje.’

Na jaren van onzekerheid, besloot het model dat haar lichaam niks om zich over te schamen is. ‘I love my body,‘ klinkt het in de TED speech. Ze nam het heft in handen en verspreidt via sociale media en campagnes een positief lichaamsbeeld. Het label plus-size vindt ze maar niks. ‘Bijna iedereen in de zaal valt onder het label, als we mogen afgaan op de mode-industrie. Hoe voelt het om op die manier een label te krijgen?’ vraagt ze aan haar publiek.

Bekijk hier de video met krachtige boodschap van de ravissante Ashley Graham.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content