Artistieke skateboarden te koop in Bozar

Onder andere Damien Hirst en Jeff Koons bewerkten een skateboard.

Bozarshop presenteert in samenwerking met thesk8room.com een collectie kunstzinnige skateboards, versierd met werk van onder andere Damien Hirst en Jeff Koons.

Skaters en kunstenaars hebben meer gemeen dan je denkt. De één drukt zich uit met bloedstollende tricks en de ander met zijn creativiteit, maar beiden staan voor eigenzinnigheid, vrijheid en anti-establishment. Of dat is toch hoe we ons de oerskater en de oerkunstenaar inbeelden.

Toen Keith Haring in 1987 het skateboard tot drager van zijn artistieke expressie bombardeerde, had hij geen idee van de rage die hij ontketende. Tal van kunstenaars traden in zijn voetsporen en zo werd kunst het vijfde wiel aan het skateboard.

Onder het motto “we don’t sell skateboards, we sell art” profileert thesk8room.com zich als eerste online platform voor artistieke boards. Sinds de oprichting in de jaren ’90 zag de organisatie haar collectie uitgroeien tot meer dan 1000 verschillende werken, van de hand van grote kunstenaars als Banksy, Takashi Murakami, Juergen Teller en Ed Templeton. De samenwerking tussen kunstenaar en skater verloopt duidelijk op wieltjes.

Van maart tot juni 2012 wordt een selectie van de collectie tentoongesteld en verkocht in de Brusselse Bozarshop. Prijzen variëren tussen 270 en 2000 euro. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content