Artistiek Noorwegen bezet Brussel

‘Bergen, a pop-up Book’ is een Noorse reizende tentoonstelling en pop-up shop met mode, design, kunst en muziek.

‘Bergen, a pop-up Book’, een Noorse reizende tentoonstelling en pop-up shop met mode, design, kunst en muziek, strandt van 1 tot 5 september in het toekomstig Centrum voor Mode en Design in Brussel.

In dit project, ondersteund door het Norwegian Fashion Institute, krijgen artiesten uit verschillende disciplines de kans om hun ontwerpen, installaties en expressies te tonen aan het grote publiek. Allen hebben ze hun roots in de creatieve scene van Bergen, een stad in het Noorden van Noorwegen.

“Sommige designers vinden het normaal hun ontwerpen voor te stellen op een catwalk. Ons werk is conceptueler en past niet onmiddellijk in dat plaatje,” verduidelijken Alexander Helle en T Michael, initiatiefnemers van Bergen – a pop-up book. “Wij zijn bovendien niet gefocust op de trends, het zou dan ook fout aanvoelen om ons werk te showen op een gewone catwalk.”

In de aanwezige pop-up shop zullen gelimiteerde oplages van de werken aan heel sterke prijzen verkocht worden. Het project werd voor het eerst voorgesteld tijdens de modeweek in Milaan. Brussel is de derde halte. (VF)

Bergen – A pop-up Book, van 01/09 t.e.m. 05/09 (10u-19u) in het toekomstig Centrum voor Mode en Design in Brussel, Nieuwe Graanmarkt 10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content