Armani stelt Olympische collectie voor

De collectie is niet geïnspireerd op de Italiaanse vlag.

Op een persconferentie in Milaan heeft de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani zijn collectie voor het Italiaanse Olympische team voorgesteld. In tegenstelling tot de Olympische collecties van Stella McCartney voor het Verenigd Koninkrijk en Ralph Lauren voor de Verenigde Staten, is de collectie van Armani niet geïnspireerd op de Italiaanse vlag. Giorgio Armani verwerkte de traditionele Italiaanse wedstrijdkleuren blauw en wit in zijn ontwerpen voor het Olympisch team.

Onder de sportkledingafdeling van het merk, Emporio Armani EA7, ontwierp de Italiaanse modeontwerper vijftig stuks. De leden van het Italiaanse Olympische team worden voorzien van een gepersonaliseerde Armani koffer. Daarin vinden ze het officiële trainingspak dat het team zal dragen tijdens de openingsceremonie, een opwarmingsuitrusting, een bermudashort en een aantal broeken, T-shirts en schoenen. De atleten zullen de outfits echter niet dragen tijdens hun sportieve escapades.

Een deel van het Italiaanse volkslied, Mamelis hymne, staat op de binnenkant van elke vest, polo en T-shirt gedrukt. “Ik ben erg patriotisch ingesteld”, vertelde Giorgio Armani op de persconferentie. “Inzet en opoffering zijn belangrijke waarden voor de sport en het olympische ideaal.” Zelf kijkt de modeontwerper vooral uit naar het hoogspringen. “Ik hou van het idee het onbereikbare te kunnen bereiken.” (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content