Antwerpen krijgt Badboot

Een zwem- en evenementenplatform van 120 meter lang zal vanaf half augustus op de Schelde drijven.

Antwerpen krijgt vanaf deze zomer een drijvend zwem- en evenementenplatform van 120m lang. Deze ‘Badboot’ aan het Antwerpse MAS is een primeur in België.

120 meter wordt hij, de gloednieuwe Antwerpse ‘Badboot’ die uit verschillende verdiepen bestaat en naast een drijvend zwembad ook een restaurant, feestzalen, een loungebar en een zonneterras huisvest. Het lijkt een exclusief gebeuren, voorbehouden voor enkele gelukkigen maar dat is het zeker niet: zeker 600 mensen zullen zich tegoed kunnen doen aan het koude water van het 40 meter lange zwembad, dat door zijn constructie lijkt alsof je gewoon in het kattendijkdok zwemt. Daarnaast is er een totale terrasoppervlakte van 750m² om plaats te bieden aan zij die gewoon van de zon of een drankje willen genieten. Ook in de winter zal je er terechtkunnen voor verschillende evenementen, winterbarbecues, een restaurantbezoek of plezier; het zwembad wordt dan immers omgevormd tot een ijspiste. Zo blijft de Badboot het hele jaar door voor iedereen toegankelijk.

Initiatiefnemers V-Zit en Stad Antwerpen deden zichzelf alvast geen cadeau om dit alles binnen de zes maanden te willen realiseren. Begin februari startten de werken onder toezicht van architectenbureau Sculp(IT) en botenbouwer HSS, midden augustus zou het klaar moeten zijn. Voorlopig verloopt alles nog volgens schema. Antwerpenaren die niets aantreffen in het kattendijkdok hoeven niet te vrezen: het volledige project wordt uitgebouwd in Nederland, uit Antwerps staal, en daarna terug naar België vervoerd.

“De Badboot is een perfecte aanvulling op de bestaande stedelijke openluchtzwembaden in Antwerpen”, vindt Maarten Dieryck van Stad Antwerpen. “Met niet meer dan twee openluchtzwembaden in de stad is er een nijpend tekort aan waterplezier in open lucht. Dit project wordt de komende jaren ook de spil van de ontwikkeling van het Eilandje.” (KS)

De Badboot wordt half augustus realiteit in het Kattendijkdok van Antwerpen. Meer informatie kan je binnenkort vinden op www.badboot.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content